Zhineng Qigong

In de lessen gaan we oefenen met je levensenergie. Qigong kent vele stromingen, deze lessen zijn gericht op Medical Qigong.  Een Chinese bewegingsleer met als doel je gezondheid te bevorderen en genezende of preventief ziektes tegen te gaan.

Deze lessen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en conditieniveaus en hebben geen contra-indicaties of bijwerkingen. Ieder oefent op zijn/haar eigen niveau en mogelijkheden, op de stoel of staande. De wekelijkse les is quality-time voor jezelf. Een moment van diepe ontspanning en bewustwording, voor een ontspannen lichaam en een heldere geest.

Mijn naam is Paz Lobo, 60 jaar oud. Ik ben geboren en getogen in Spanje.  Na een lange loopbaan in de financiële wereld (eerst in Barcelona en daarna in Nederland), volgde ik mijn hart en begon ik in 2018 aan de opleiding Chinese Geneeswijze bij Academie Qing-Bai. Ik ben acupuncturist, gespecialiseerd in Dr. Tan’s Balance Method voor effectieve behandeling van pijn en ongemak. Daarnaast ben ik Qigong docent en Qigong healer.

Lees meer over mij in www.acupunctuurpazlobo.nl

 

 

Start           : 13 maart 2024

Tijden         : Maandag 10.00 – 11.00 uur

Kosten       : 5 introductielessen á € 35,00

Bij verlenging van de lessen wordt men lid van  WVT (€ 8,00 per kwartaal) en betaald men voor 25 lessen contributie (€ 176,00)

Medical Qigong lessen

Medical Qigong is een Chinese bewegingsleer met als doel je gezondheid te bevorderen en genezende of preventief ziektes tegen te gaan

In de lessen oefenen we de Lift Qi Up Pour Qi Down methode (Level 1 van Zhineng Qigong). Dit zijn zachte bewegingen -ook wel meditatie in beweging genoemd- die de energie in je lichaam laat stromen. Dit activeert het zelfhelend vermogen van je lichaam. Je voelt je vitaler en ontspannen, met een heldere en rustige geest. Zhineng Qigong wint aan populariteit in het westen, want steeds meer mensen ontdekken de positieve effecten ervan.

Daarnaast leren we oefeningen van de Zhengti Therapy. We leren hoe de cyclus van het jaar een resonantie heeft in ons lichaam en in de stroom van Qi. We gaan de belangrijkste meridianen (ofwel snelwegen van Qi in ons lichaam) en organen identificeren. We leren hoe de organen en meridianen gemasseerd kunnen worden met de handen, maar ook met de vibratie van geluiden, chantings genoemd, en met guasha schrapers. Dat werkt preventief tegen ziektes en ondersteunt het zelf genezingsproces van het lichaam.

Deze lessen zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en conditieniveaus en hebben geen contra-indicaties of bijwerkingen. Ieder oefent op zijn/haar eigen niveau en mogelijkheden, op de stoel of staande. De wekelijkse les is quality-time voor jezelf. Een moment van diepe ontspanning en bewustwording, voor een ontspannen lichaam en een heldere geest.

Wat is Zhineng Qigong ?

Het is uitgesproken als Tsjieneng Tsjiekong.

Qi (uitgesproken als tsjie) is je levensenergie. Qi-Gong kan vertaald worden als oefenen met je levensenergie om die te beheersen. Qigong is een meer dan 3.000 jaar oude bewegingsleer die lange tijd geheim was. Het werd mondeling doorgegeven van meester tot leerling, in gesloten kringen binnen kloosters en bij de elite. Inmiddels is Qigong breder bekend en steeds meer mensen beoefenen wereldwijd een of andere vorm van Qigong.

Qigong kent veel vormen en stromingen. Eén ervan is Medical Qigong, die gericht is op gezondheid. Medical Qigong kan preventief gebruikt worden om gezond te blijven en als ondersteuning van therapieën zoals Acupunctuur, om de gezondheid te herstellen.

Dr. Pang Ming (1940) was een westerse arts, acupuncturist volgens de traditionele Chinese geneeswijzen en beheerste bijna alle vormen van Qigong. Dr. Pang Ming ontwikkelde Zhineng Qigong met wetenschappelijk onderbouwing. Hij maakte een verzameling van oefeningen die het meest effectief zijn om de gezondheid te bevorderen én om medische aandoeningen te genezen. De bewegingen zijn toegankelijk voor iedereen. Hij richtte in 1990 het Huaxia Zhineng Qigong Centre op, bekend als het ziekenhuis zonder medicijnen. Hier beoefenden patiënten dagelijks Zhineng Qigong met wonderbaarlijke resultaten.

Wat is Zhengti Therapy ?

Teacher Ning heeft Zhengti Therapy ontwikkeld. Teacher Ning is in het Huaxia Centre opgeleid door Dr. Pang Ming en heeft daar vele jaren gewerkt bij het behandelen van ziektes, totdat het centrum om politieke redenen gesloten werd.

 

De geconditioneerde natuur oftewel innerlijke natuur is een fundamenteel concept van Zhengti Therapy. De innerlijke natuur is bepaald door onze ouders of zelfs door vroegere generaties en is de basis van onze emoties en patronen. Met Zhengti Therapy gebruiken we trillingen van geluiden (chantings) om de organen te masseren en de energie van de organen vrijer te laten stromen. We masseren ook met de handen en schrapen met guasha stenen om stagnaties op te heffen.