Yoga

De yogalessen zijn erop gericht om:

       Je bewust te maken van spanning in je lichaam en je te leren ontspannen en soepeler te worden.

       Je bewust te maken van je ademhaling en te leren de ademhaling vrij te maken zodat je daardoor je lichaam beter leert kennen en beheersen.

       Door met aandacht oefeningen uit te voeren, leren je concentratie te vergroten.

Lessen overdag

Hatha yoga oefeningen zijn gericht om het lichaam soepel te houden en om te kijken waar jouw eigen grens ligt. Ook ademhalingsoefeningen komen aan bod waardoor je je ontspannen voelt en thuis komt bij jezelf.

De Dru yoga oefeningen zijn staand met een fijn muziekje op de achtergrond. Alles gaat stromen in je lichaam via soepele, dansante bewegingen en ervaar je de stilte in de beweging.

Pilates oefeningen om je lijf en buikspieren nog beter te trainen. En dan een korte meditatie om helemaal bij jezelf tot rust te komen. Doe mee en ervaar hoe prettig je kunt voelen door deze yoga combinaties

Mijn naam is Mascha Beausar en ik geef al 30 jaar yogales met veel enthousiasme, en meditatie. In mijn lessen geef ik een combinatie van Hatha en Dru Yoga en Pilates.


Yoga lessen ’s avonds

Saswitha Yoga is een vorm van hatha yoga, waarbij de āsana’s (yoga­houdingen) en variaties zorgvuldig worden opgebouwd en je bewust contact maakt met je lichaam, maar ook met je gevoel en met je bewustzijn. De adem wordt gebruikt om je bewegingen te begeleiden en je aandacht te bundelen. Saswitha Yoga brengt je op subtiele wijze bij je eigen innerlijke ervaring. Je aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent. Klassieke hatha yoga zonder attributen en zonder muziek, old school hatha yoga. 

Een Saswitha Yogales bevat staande, zittende en liggende houdingen. Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden. Steeds ga je op zoek naar wat voor jou het juiste evenwicht is tussen ontspanning en kracht. Gedurende de les ontstaat een meditatieve concentratie die leidt tot verstilling. Ontspannings- en meditatieve oefeningen zijn onderdeel van de les, waardoor een complete ervaring ontstaat. 

Mijn naam is Alexandra Bakker. Ruim 20 jaar geleden volgde ik zelf mijn eerste yoga les. Na de les voelde ik mij ontspannen, energiek en vitaal. Daar wilde ik meer van ervaren en weten. Ik heb bij diverse docenten yogalessen gevolgd.

De laatste jaren zocht ik nog meer verdieping en ben ik uiteindelijk de opleiding tot yogadocent bij de Saswitha opleiding in Bilthoven gaan doen. Na het behalen van mijn lesbevoegdheid ben ik gaan lesgeven in Bilthoven, Soest, Tienhoven en Utrecht.

Naast de opleiding heb ik de cursussen Adem en Ademtherapie, Ayurvedische Beginselen en Yoga en Meditatie gedaan. Ook heb ik de specialisatie zwangerschapsyoga afgerond. Mijn eindscriptie heb ik geschreven over yoga, ayurveda en frozen shoulder.

Ik ben nog lang niet uitgeleerd en blijf lessen bij collega’s en nascholingen volgen. Dit is overigens ook een vereiste van de Vereniging Yogadocenten Nederland waarbij ik aangesloten ben.Yoga is voor mij een heel fijne manier om in balans te komen.

 

Lessen overdag

Start           : 12 en 13 september

Maandag  : 13.00- 14.15 uur
                    : 14.15- 15.30 uur

Dinsdag    : 9.15- 10.30 uur 
                     : 10.30 – 11.45 uur

Kosten       : 25 lessen € 195,00

Docent      : Mascha Beausar

Yoga lessen ’s avonds

Start          : 5 september

Tijden        : maandag 19.30 – 21.00 uur

Kosten      : 25 lessen € 215,-

Docent      : Alexandra Bakker

 

Wanneer u later instapt is dit mogelijk en betaalt u naar rato.