Afgelopen week is de basiscursus naaien & kleding herstellen van start gegaan. In 10 lessen leren cursisten kleding maken, vermaken en repareren. De cursus is georganiseerd voor mensen op of onder bijstandsniveau/mensen met U-pas. Voor hen is de cursus gratis.

Hulpvaardig
De cursus die plaatsvindt bij WVT zit met acht deelnemers meteen vol. Al de eerste les gingen zij aan de slag met het maken van een eenvoudig kledingstuk. De hulpvaardigheid onderling bleek groot. Met de lessen leren cursisten een nieuwe vaardigheid die hen geld uitspaart. Bovendien is het een goede manier om nieuwe sociale contacten op te doen.

Donatie Sympany
De cursus is opgezet in samenwerking met gemeente De Bilt en kon worden gestart dankzij de donatie van sociaal ondernemer Sympany. Zij zamelen kleding in en steunen textiel gerelateerde projecten in Nederland en buitenland. Doel daarvan is blijvende ontwikkeling en het vergroten van de zelfredzaamheid van de lokale bevolking.

Organisatie
Voor deze cursus levert WVT de docent, de ruimte, naaimachines en het materiaal. De basiscursus naaien & kleding herstellen is georganiseerd door Samen voor De Bilt. Zij brengen bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij elkaar om maatschappelijke betrokkenheid in gemeente De Bilt te bevorderen.

Ook actief zijn in de Biltse samenleving? Neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt: judith@samenvoordebilt.nl of 06 – 11 56 49 57.

Heb je interesse om deel te nemen aan de cursus of ken je iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het ons dan weten. Bij voldoende deelname starten we een tweede groep!

Foto: Hans Lebbe/HLP images

%d bloggers liken dit: