Meditatie

Mediteren? Ik? Ja, jij. Waarom zou je langer wachten? Begin er gewoon mee en het zal je verbazen hoe meditatie je kan helpen om te ontstressen.

Veel mensen denken dat mediteren zweverig, niet tastbaar en soft is. Niets is minder waar. Meditatie brengt rust in je lijf, kalmte in je hoofd en maakt je milder. Hierdoor kun je in het dagelijks leven beter functioneren; je energieniveau neemt toe en vermoeidheid verdwijnt. Meditatie helpt je dus om beter in je vel te zitten. Dat is wetenschappelijk bewezen.

Meditatie is een innerlijk proces waarbij je oefent om met je aandacht in het hier en nu te zijn. Hierdoor krijg je oog voor gedachten, gevoelens en emoties die er van moment tot moment zijn. Dit helpt je om uit automatische patronen te stappen en bewuste keuzes te maken. Je gaat van automatisch doen, naar bewust-zijn.

 

Cursus ‘Leren mediteren’

In deze cursus doe je stap voor stap ervaring met meditatie op. Door daarnaast ook regelmatig thuis te oefenen verdiep je je meditatie-ervaring. Tijdens de cursus besteden we o.a. aandacht aan:

  • Het oefenen van opmerkzaamheid
  • Verschillende meditatie technieken
  • Kwaliteiten van meditatie, zoals: niet hoeven streven, niet hoeven oordelen, acceptatie, geduld, loslaten, vertrouwen, frisse blik, mildheid

 

Trainer

Inge Nix werkt als trainer en coach bij Indigo. Zij geeft onder andere trainingen mindfulness en is gecertificeerd mindfulnesstrainer. Ook haar eigen bedrijf “EvenNix” richt zich op meditatie en mindfulness-trainingen.

 

Start                : 24 september. Proefles op 17 september

Tijden              : donderdag 19.00 – 20.00 uur

Kosten             : 10 lessen € 100,00

 

Mediteren vervolggroep

Start                : 24 september. Proefles op 17 september

Tijden              : donderdag 20.15 – 21.15 uur

Kosten             : 10 lessen € 100,00