Gymnastiek / Seniorfit

In de media is vaak te horen hoe belangrijk het is om te bewegen. De meeste ouderen krijgen last van de spieren en gewrichten. Daarom is het dus extra belangrijk om in beweging te blijven. Gym voor ouderen is goed voor de bloeddoorstroming, lenigheid en het gehele lichaam wordt soepeler. Met eenvoudige stap- en spier verstevigende oefeningen houdt je je lichaam in conditie.

Seniorengym wordt op muziek gedaan, aangepast aan de leeftijd van de doelgroep. We beginnen de les altijd met een warming up om de spieren warm en soepel te maken. Daarna doen we oefeningen met behulp van gewichtjes, elastieken of andere attributen om de spieren te verstevigen.

Deze oefeningen zijn uitermate geschikt voor het goed blijven functioneren bij het uitoefenen van onze dagelijkse handelingen.

De reguliere seniorengym lessen zijn staand en halverwege de les gaan we over op oefeningen op de mat.  

We sluiten de les altijd af met een fijne cooldown om weer kalm en met nieuwe energie de les uit te gaan.

De zittende seniorenfit les wordt gegeven op en rond een stoel. Deze les is uitermate geschikt als je graag wilt bewegen maar wat onzeker op de been bent.

Halverwege de les doen we enkele staande oefeningen achter de stoel om soepel te blijven. Vervolgens gaan we verder met oefeningen door middel van geheugentraining en we sluiten de les altijd af met een fanatiek potje balspel!

Voor veel mensen is het motiverend dat ze in een groep kunnen bewegen. Vooral het sociale aspect speelt hier een grote rol. Voor en na de les is er gelegenheid tot het gezamenlijk drinken van een kopje koffie of thee.
Blijf bewegen en wordt met vreugde en plezier een dagje ouder!

Nieuwsgierig geworden en een keer proberen?  
Iedere senior vanaf 60+ is welkom om mee te doen aan de les.

Tijden: 

dinsdag            19.30 – 20.30 uur, seniorengym regulier

woensdag        9.00 – 10.00 uur, seniorengym regulier

woensdag        10.00 – 11.00 uur, seniorengym regulier

woensdag        11.00 – 12.00 uur, seniorfit, zittend     


Kosten:

€ 33,00 per kwartaal


Docent op dinsdag is Jara de
Nijs en op woensdag Anna Wonder.