Mandala tekenen

Mandala is een woord uit het Sanskriet en betekent magische cirkel. Deze cirkel begrenst het speelveld en geeft vrijheid en veiligheid, waarbinnen je kunt tekenen, kleuren en jezelf uiten of laten zien. 

Tijdens deze (beginners) cursus geef ik informatie over mandala´s (ook op schrift), hun oorsprong, achtergrond hun symmetrie en interpretatie en ik rijk ook mogelijkheden aan om tot een onderwerp te komen en verschillende kleurtechnieken uit te proberen. We werken op mooi tekenpapier met een passer, liniaal, potlood en vnl kleurpotloden (en fineliner). 
Ik start altijd met een ontspanningsoefening of korte meditatie om zo ontspannen te kunnen genieten van wat er op papier ontstaat. 

Het maken van een mandala is niet alleen leuk en verrassend, maar ook heel persoonlijk en werkt op zichzelf al ontspannend en meditatief. Ik noem de cursussen ´een cadeautje voor je zelf´! 

Mijn naam is Annelies Hupkes, 64 jaar en wonend in Bilthoven. Al meer dan 20 jaar teken ik mandala´s en geef ik cursussen. Voor mij is het de manier om tot rust te komen, even tijd voor mezelf te nemen en me te uiten en ik vind het heerlijk om dit te kunnen delen met anderen.

Start:         : 27 september 2022 

Tijden        : dinsdag 19.00 -21.30 uur

Kosten       : €65,00 voor 8 lessen 

Docent      : Annelies Hupkes