“Relaties in creaties”of “Toevallig hetzelfde?

Tijden   :  maandag 13.30-15.00 uur, inclusief een korte pauze.

Data      :  vanaf 21 januari 2019

Kosten :  € 40,00 voor 5 lessen (leden) en € 55,00 (niet-leden), exclusief lesmateriaal.

Wat kunt u verwachten in deze 5 inleidingen?

Kent u die vergieten om groente uit te laten lekken? stelt u zich eens voor, dat al die gaatjes mogelijkheden zijn om je gevoelens te uiten. Zo kun je bijv. je blijdschap uiten door te springen van vreugde, of een keiharde beatplaat op te zetten, of een schreeuw te geven, enz. Maar je kunt kiezen.

Zo geloof ik, dat de diversiteit aan kunstuitingen alleen een kwestie van keuze is door de kunstenaar. Je ziet ook vele kunstenaars, die zowel beeldend als muzikaal bezig zijn, anderen die acteur en danser zijn, weer anderen, die musicus en romanschrijver zijn.

Elke kunstenaar kiest de voor hem meest geëigende vorm.

Hoe zit dat nu met de samenhang? Zou het cultureel bepaald worden en hoe werkt dat dan?

Vijf keer gaan we op onderzoek naar de samenhang in de diverse kunsten. Het kan ook apart, maar een serie is leuker, omdat we dan een soort highlights van een mensenleven behandelen: (kindertijd, liefde, strijd, ziekte, dood en hoop. Het moge duidelijk zijn dat ik bij het laatste thema mij niet zal bewegen in termen van religie. Dat kan ieder voor zichzelf beter uitmaken.