Bachata dansen

Bachata dansen

Bachata is een Latijns muziekgenre dat zijn oorsprong vindt in de Dominicaanse Republiek aan het begin van de 20e eeuw en zich vervolgens heeft verspreidt naar andere delen van Latijns Amerika en Mediterraans Europa voordat het de hele wereld veroverde.
De term “Bachata” betekent (ongeorganiseerd) “Feest” en is binnen no-time zowel als muziekstroom én als dans gigantisch populair geworden.
De originele dansstijl van de Dominicaanse Republiek is een basis dans patroon dat op een volle 8 tellen wordt gedanst binnen een vierkantje met voornamelijk zijwaartse passen.
Traditionele Bachata Dansers hebben door de jaren heen simpele patronen ontwikkeld met loop-draaien, uitdagend voetenwerk en dans-elementen uit onder andere Salsa en Tango.
Ondertussen is Bachata opgesplitst in 3 takken: Traditional, Moderna en Sensual Bachata.
Docente Irene (die je wellicht kent van de salsalessen) streeft ernaar verschillende elementen van alle drie de vormen aan te dragen en zo de mensen zelf te leren kiezen wat bij hen persoonlijk het beste past.

Doe mee! Dinsdag 20 februari van 20.00-21.00 uur is er geheel vrijblijvend een mogelijkheid om te proeven van deze dansvorm.
Deelname kost € 30,- voor 5 lessen (inclusief de proefles van 20/2)